19 maart: filmavond ‘not in our name’

Op donderdag 19 maart organiseert het AK samen met VREDESACTIE een filmavond in De Grens ter voorbereiding van de campagne ‘IK STOP WAPENHANDEL’.

Onze Europese wapenhandel houdt bloedige conflicten aan de gang. Wij zouden liever zien dat dit stopt, aangezien het tenslotte toch om mensenlevens gaat. Vredesactie zet hiervoor een campagne op poten ‘IK STOP WAPENHANDEL’ om  mensen te informeren en ook in te grijpen tijdens wapenbeurzen, conferenties, lobby-evenementen enzovoort.

Hiervoor geven ze op zaterdag 28 maart een training ‘Ik stop wapenhandel’ in Gent.

Om hun campagne te ondersteunen organiseert het AK ter promotie van de trainingsdag in Gent een filmavond op 19 maart in de Grens waarop de de Documentaire ‘Not In Our Name’ zullen tonen. Deze docu toont het verloop van een actie waarbij een 9-tal Ierse activisten tijdens de Libanon-oorlog de Raytheon wapenfabriek in Noord-Ierland binnendringen. Daar beschadigen ze voor 350.000 euro materiaal en worden er gearresteerd. Hoewel ze niets van hun daden ontkenden werden ze vrijgesproken omdat de jury (terecht!) vond dat het zich verzetten tegen oorlogsmisdaden geen misdaad is.

19 maart dus, filmavond in De Grens (aaigemstraat 36, 9000 gent), en zoals steeds gaan de deuren open om 19.30 en start het eigenlijke programma om 20 u. Tot Dan!

http://ikstopwapenhandel.eu/

https://www.facebook.com/events/338388796353289/339344822924353/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s