AK filmavond: My Queen Karo + films @ ac en ‘tlandhuis

Maandag 20 oktober: MY QUEEN KARO

Als fictiefilm binnen het thema kraken tonen we op maandag 20 oktober de Belgische en deels autobiografische film uit 2009 over de tienjarige Karo die met haar ouders in een commune gaat wonen en in de Amsterdamse Kraakscene terecht komt. De botsing tussen oude en nieuwe idealen vindt ook echter binnen de commune plaats.
Matthias Schoenaerts speelt er in de hoofdrol en de vette jazzy soundtrack door Peter Vermeersch van flat earth society krijg je er gratis en voor niets bij!
Geregisseerd door Dorothée Van Den Berghe

https://www.youtube.com/watch?v=jFt7tnIiwWg

De deuren gaan zoals steeds open om 19.30 en de film begint omstreeks 20.00u. Om 22.00 u stopt de boel en gaan we huiswaarts (of elders), zodat ook de buren kunnen slapen. Tenslotte is de toegang uiteraard ook gratis.

Dit alles in de Désiré van Monckhovenstraat 48, 9000 Gent

936full-my-queen-karo-

Niet georganiseerd door het AK, maar daarom niet minder interessant is er op dinsdag 21 oktober in Het Landhuis de documentaire ‘Hambacher forest’ te zien. Dit is een docu over de bezetting van stukken bedreigd bos en de verdere strijd tegen de ontginning van bruinkool in Europa’s grootste mijn.
zie https://tlandhuis.wordpress.com/ en https://www.youtube.com/watch?v=E3mllM8ImTA .

Op zondag 2 november toont het Zwarte Vlag Collectief in het anarchistisch centrum (sparrestraat 1a, gent) de film ‘de strategie van de slak’. De eigenaar van een oud pand in de buitenwijken van Bogota wil zijn huurders eruit zetten. Maar ondanks de bouwvalligheid van het huis hebben de bewoners het er al jaren naar hun zin. Door hun heftige verzet en de hulp van een eeuwige rechtenstudent kunnen ze voorlopig een ontruiming vermijden. Een oude anarchist komt met een creatief voorstel op de proppen: de strategie van de slak.
Vanaf 12 uur is er een Veganistische Brunch (vegan engels ontbijt/lunch) en de film start omstreeks 14u.

Tenslotte is er op vrijdag 24 oktober naast de vaste volkskeuken in hetAnarchistisch centrum ook een benefiet ten voordele van het Guatebuena collectief dat kleinschale autonome projecten opzet rond voedselsoevereiniteit in Guatemala. Die avond tonen zij aan de hand van spel en circus dat er alternatieven zijn, en hoe zij dingen aanpakken. dit van  17-19.00, daarna start de volkskeuken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s