Lezingen is.m. Infomania: Zand in de machine (ecotage) en De ethiek van het anarchisme.

Lezingen sabotageOp maandag 28 april en maandag 5 mei houden we samen met Infomania twee lezingen.  Twee moraalwetenschappers die hun thesis schreven over een onderwerp dat met anarchisme te maken heeft, komen hun conclusies aan ons voorstellen.

Op maandag 28 april komt Ewoud Vandepitte zijn thesis “Zand in de machine” voorstellen. Hij praat over ecologische sabotage. In welke gevallen is eigendomsbeschadiging als actiemiddel moreel gerechtvaardigd in de ecologische context waarin we leven? Grote bedrijven roven de aarde leeg op zoek naar winst. Hoe ver kunnen we moreel gerechtvaardigd gaan om hen te stoppen in hun vernieling?

Op maandag 5 mei komt Joris Luyckx vertellen over de ethiek van het anarchisme en wat dit van traditionele visies op ethiek onderscheidt. Een lezing over anti-autoritarisme, heterogeniteit en non-essentialisme. Een kritische houding t.o.v. alle vormen van macht, directe actie en horizontaliteit staat centraal.

Beide lezingen gaan door in anarchistisch centrum ’t Assez, Sparrestraat 1a te Gent. De toegang is gratis, de lezingen vangen aan om 20u!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s