Solidariteitsvuurwerk aan de gevangenis van oud naar nieuw

Het is ondertussen alweer bijna twee weken geleden maar doordat velen van ons  momenteel druk bezig zijn met verschillende dingen, pflyer vuurwerk 2013osten we dit nu pas.

Op oudejaar staken 20 à 30 mensen vuurwerk af aan de gevangenis de Nieuwe Wandeling in Gent.  Dit vuurwerk is een solidariteitsactie die kadert in een Gentse anarchistische traditie die al enkele tientallen jaren plaatsheeft. Enkelen van het AK, samen met vele anderen, wouden deze solidariteitstraditie in stand houden en bovendien verderzetten. Ook dit jaar gebeurde deze actie dus uit solidariteit met de sociale en economische gevangenen van dit kapitalistische systeem. Met ons vuurwerk probeerden we hen onze “luide” nieuwjaarsgroeten over te brengen.

We waren zeker niet de enigen die besloten vuurwerk af te steken rond het park de Groene Vallei in de Brugsepoort, ook de buurtbewoners knalden vrolijk mee. We waren echter wel zowat de enigen die vervoegd werden door onze bittere blauwe vrienden, die – in plaats van elkander een vrolijk nieuwjaar toe te wensen – zich graag bezighielden met de sfeer gespannen te houden, matrakken en schilden in de aanslag. Gelukkig bleef het bij geroep, geduw en veel geknal.

Binnenkort komen er nieuwe activiteiten aan, hou de website dus zeker nog in het oog!

Gelukkig nieuwjaar iedereen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s