EXTREEM-RECHTS CONGRES IN LEUVEN BLOKKEREN – 30 NOV. 2013 – GEEN RUIMTE VOOR FASCISTEN !

tumblr_mvucd69sSZ1r76rfro1_1280Dit gaat niet uit van het AK, maar we ondersteunen deze actie zeker en vast, en maken er dus graag promo voor!

“Wij roepen op tot een tegenactie tegen een internationaal colloquium georganiseerd door de nationalistische studentenvereniging NSV, onder de noemer “Wij zijn de Jeugd!”. Dit extreem-rechts congres gaat door om 13u in het College van Premonstreit in de Naamsestraat te Leuven, in samenwerking met Arktos, een distributeur en uitgever van extreem-rechtse literatuur. Het voornaamste doel van deze dag is – voor hen – om contacten te leggen (en ideeën uit te wisselen) met ‘revolutionaire rechtse jongeren(-bewegingen)’ doorheen Europa. Ons voornaamste doel van deze dag is dit congres dat nationalisme, uitsluiting en racisme promoot niet te laten doorgaan! De waarden van de NSV en de organisaties die ze laten spreken, staan lijnrecht tegenover de onze: wij zijn voor vrijheid en solidariteit en een open samenleving. Zij staan voor nationalisme en traditionele moraal die in de jaren ’30 al voorbijgestreefd waren.

Hun programma bestaat uit panelgesprekken, verschillende standjes met allerhande extreem-rechtse propaganda en sprekers van verschillende Europese bewegingen. Deze sprekers zijn o.a. Laszlo Toroczkai (Hongarije, leider van een extreem-rechtse jeugdbeweging), Blocco Studentesco (Italië, jeugdafdeling van het sterk fascistische Casa Pound en volgens hunzelf “aanhanger van het fascisme van het derde millenium”) en Markus Willinger (Oostenrijk, auteur van het boek “Generation Identity, A Declaration of War Against the ’68ers”). Moest het extreem-rechtse en gevaarlijk fascistische karakter van de NSV voor sommigen nog niet duidelijk zijn, dan blijkt dit wel uit hun keuze van sprekers.

Zonder twijfel willen wij er voor zorgen dat dit congres niet kan doorgaan. Wij willen verhinderen dat fascistisch gedachtegoed openlijk kan gepropagandeerd worden, verhinderen dat deze individuen banden kunnen smeden en hun gevaarlijke ideeën kunnen uitwisselen. Daarom roepen wij op om de dag zelf een menselijke blokkade te vormen om deze fascisten geen plek te bieden in onze stad!

Meer informatie omtrent plaats en tijdstip van afspraak volgt nog in de loop van de komende dagen.

Toen niet, nu niet, nooit meer fascisme! No pasaran!”

Meer info over wat de NSV is, wie de achtergrondsprekers zijn en dergelijke meer vind je op de website http://rechtsblokkeren.wordpress.com/ !

Een Reactie op “EXTREEM-RECHTS CONGRES IN LEUVEN BLOKKEREN – 30 NOV. 2013 – GEEN RUIMTE VOOR FASCISTEN !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s