Vrijdag 1 November: Peter Storm “Krachtbronnen van de anarchie”

FLYER PETER STORM 2‘De wereld van onvrijheid en het systeem van uitbuiting, onderdrukking en vervreemding waarin wij leven zal niet vallen door de kleinschalige opbouw van vrije zones en evenmin door individuele desertie uit de maatschappij. Het systeem van overheersing met alles erop en eraan zal sterven door een opstandigheid die net zo wijdverbreid en alomvattend dient te zijn als dat systeem zelf. Aan anarchisten de taak om dit proces – dat hoe dan ook plaatsvindt, maar niet automatisch succesvol blijft – maximaal facilitair en inhoudelijk te ondersteunen.’ In Krachtbronnen van de anarchie betoogt Peter Storm dat vrijwel iedereen iets zou kunnen hebben aan anarchistische ideeën en praktijken, maar dat vrijwel niemand zich daarvan bewust of daar naar handelt. Deze schijnbare paradox valt eenvoudig op te lossen door de verschillende krachtbronnen van het anarchisme – het anarchistische gedachtegoed, de praktijk van de anarchistische beweging in Nederland en de rest van de wereld, en het potentieel van de revolte – bij elkaar te brengen. Anarchie is eigenlijk heel simpel.’

Op vrijdag 1 november komt anarchist-communist Peter Storm zijn brochure ‘Krachtbronnen van de Anarchie’ presenteren en een woordje uitleg geven over waarom hij deze brochure geschreven heeft. Peter Storm is actief in diverse netwerken en organisaties waaronder Occupy Tilburg, de Tilburgse Anarcho Sociëteit  en de Vrije Bond.

Allen welkom om 19u in het Assez te Sparrestraat 1a voor een veganistische maaltijd. Aansluitend, om 21u zal Peter Stom zijn lezing geven. Na de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen en zal er ruimte zijn voor discussie.

Je kan de brochure vinden bij ‘Teksten en publicaties’ of bestellen via de Vrije Bond (maak dan 2,50 (1 euro verzendkosten) over op rekening Giro 5495473  t.n.v. Vrije Bond, Amsterdam en mail naar secretariaat@vrijebond.nl). De brochure zal ook te koop zijn tijdens de lezing.

Een Reactie op “Vrijdag 1 November: Peter Storm “Krachtbronnen van de anarchie”

  1. Papieren versie nu ook te verkrijgen via onze boekenstand, trouwens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s