26 oktober: Kom op straat tegen de controlestaat! Weg met de GAS-boetes!

Afbeelding

(Het AK is niet verantwoordelijk voor de organisatie van deze betoging. Onze website dient enkel als medium om de boodschap via internet te verspreiden.)

Ken je Quick en Flupke nog? Die twee guitige kwajongens die al eens graag een grapje uithaalden. Vandaag de dag zouden ze er niet goedkoop van af komen. Voor elke streek die zij uithaalden, kan je tegenwoordig namelijk een GAS-boete krijgen. Deze boetes dienen zogezegd om “overlast” te bestrijden, maar in de praktijk perken ze de ruimte in van jongeren (en ouderen) om op te groeien. Via de GAS-wet worden we gedwongen ons te schikken naar wat de verzuurden als wenselijk gedrag beschouwen. We mogen niet buiten de lijntjes kleuren, niet al spelend en ook op politiek vlak niet. Omdat onze instemming nodig is om de machine van de macht draaiende te houden, geven ze ons een GAS-boete als we ons niet schikken. Protesteren tegen onrecht en onderdrukking wordt afgestraft, zoals op de betoging tegen Monsanto in Antwerpen. Net als belletje trek, sneeuwballen gooien of je hond even los laten lopen wordt dit beschouwd als “ongewenst asociaal gedrag”.

De versoepeling van de privacywetgeving, meer camera’s in het straatbeeld, meer flikken op straat, de aanmoediging van verklikking,… Beetje bij beetje wordt ons een BigBrother-realiteit opgedrongen. De GAS-wet is slechts een volgend symptoom in de groeiende controle die de staat over onze levens probeert uit te oefenen. Hun perfecte droomwereld is een nachtmerrie voor ons. De GAS-boetes die uitgedeeld worden kunnen en willen we niet betalen. We willen ze niet als geldig erkennen, omdat we niet willen toegeven aan hun drang naar controle. We kunnen heus wel voor onszelf denken en onze eigen levens vorm geven. We willen niet dat anderen over onze levens beslissen. Laten we het daarom niet pikken wat ze ons opdringen! Laten we ongehoorzaam zijn! Laten we de GAS-wet verwerpen!

Algemene ongehoorzaamheid tegen het GAS-beleid! Verzet tegen de controlestaat!

Vanuit Gent nemen we gezamenlijk de trein om 13.03u! De uren voor treinen vanuit andere grote steden staan op de poster bovenaan. Hopelijk tot daar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s