Workshop: Seitan maken

AfbeeldingNa een succesvolle open vergadering zijn we volop gestart gegaan met een nieuwe semester. Naast de libertaire studiegroep, onze boekenstand, lezingen en films, willen dit jaar ook een reeks workshops organiseren rond diverse nuttige ‘skills’. We hechten immers veel belang aan het delen en verspreiden van kennis en know-how, aangezien het je in staat stelt zélf allerhande dingen te verwezenlijken.

We gaan van start met een workshop rond seitan maken. Onder veel veganisten en vegetariërs is deze koning-der-vleesvervangers al lang bekend, maar helaas weten slechts weinigen hoe ze dit zelf kunnen maken, of zien er tegenop om er eens aan te beginnen. Wel, bij deze nodigen we iedereen van harte uit om mee te komen kokkerellen! We bespreken verschillende basisrecepten, kook-, stoom- en bakmethoden, kruiden en manieren om je seitan te verwerken. Gehakt voor Bolognaise-saus, kebab-style shoarma voor heerlijke durums, of een rustieke ‘wild’-stoofpot voor winterse dagen, je leert het allemaal!

Praktisch:

De workshop gaat door op woensdag 16 oktober vanaf 14u in het Assez (Sparrestraat 1a, Gent), aansluitend is er volxkeuken met de bereide seitan. We vragen vrije bijdrage voor de gebruikte ingrediënten. Kom gerust af, een seintje geven mag op anarchistischkollektief@riseup.net!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s