Big Brother’s nieuwe speeltje: de GAS-boetes

WIj haten gasboetesOndanks massaal protest van hun kiezers keurden nagenoeg alle grote partijen de uitbreiding van de GAS-wetgeving goed. ‘Schandalig!’ horen wij iedereen roepen, en terecht. Maar tegelijkertijd zijn we totaal niet verbaasd. Dit is wat je krijgt in een systeem van parlementaire “democratie”. De vraag is uiteraard: ‘kan een politicus jou ooit representeren?’ Hoe kan een politicus, laat staan een partijprogramma, ooit jouw ideeën representatief vertegenwoordigen, zonder dat je er eerst met hem of haar over hebt gesproken? De politicus waar je op stemt deelt hooguit een deel van jouw ideeën, een partij nog minder. Hem of haar een mandaat geven, geeft hem/haar de kans om voor vier of zes jaar zijn/haar goesting te doen (als de partijdisciplinering niet intreedt) ongeacht wat jij wilt. De goedkeuring van de verstrengde GAS-wetgeving illustreert mooi dat de prioriteit van deze ‘volksvertegenwoordigers’ blijkbaar niet ligt bij het vertegenwoordigen van het volk, wel bij het nastreven van hun eigen belangen, die van hun partij en de versterking van het bureaucratisch apparaat, ten koste van onze vrijheid. De staat is niet de vertegenwoordiging van het volk, maar een zelfstandig orgaan met zijn eigen belangen en doelen. De “leiders” die de staat vorm geven, leggen ons hun wil op, of we het nu leuk vinden of niet.

De GAS-boetes zijn slechts een volgend symptoom in de groeiende controle die de staat over onze levens, maar nooit op het kapitaal, probeert uit te oefenen. De versoepeling van de privacywetgeving, meer camera’s in het straatbeeld, meer flikken op straat, de aanmoediging van verklikking. Beetje bij beetje wordt ons een 1984-realiteit opgedrongen en we hebben het niet eens door. Er is verzet tegen de GAS-boetes, omdat het een exces is, maar niet tegen de controle an sich. Ze willen niet zomaar geld uit ons kloppen: ze willen ons binnen de lijntjes laten lopen, die “leiders” die denken dat ze voor iedereen spreken omdat men ze verkozen heeft. Zij denken te kunnen en mogen bepalen wat zogenaamd ‘asociaal gedrag’ is omdat mensen aan hen hun stem hebben afgestaan. Belletje trek doen of je hond even los laten lopen, zijn net als actie voeren tegen de onderdrukking door rijken en machtigen voorbeelden van dit soort “asociaal gedrag”. Hun perfecte droomwereld is een nachtmerrie voor ons. Wij willen niet keurig binnen de lijntjes lopen en ja knikken als de autoriteit dat van ons verwacht. Al van op de lagere school worden we aangeleerd dat we moeten gehoorzamen, naar de meester luisteren en braaf zijn. Als een goede vader beslist de staat wat we wel en niet mogen; wat het beste is voor ons.

Wel, we zijn het paternalisme beu! We kunnen heus wel voor onszelf denken. Laten we het eens niet pikken wat ze ons opdringen! Laten we ongehoorzaam zijn! Laten we de wet die ze ons proberen opdringen gewoon als irrelevant beschouwen omdat anderen niet over onze levens dienen te beslissen. De GAS-boetes die ze ons geven, kunnen we aanvechten en niet betalen. Omdat we ze niet als geldig erkennen, omdat we niet willen toegeven aan hun drang naar controle.

Algemene ongehoorzaamheid tegen het GAS-beleid! Verzet tegen de controlestaat! Weg met de uniformering van het bestaan!

Deze tekst werd ook printklaar gemaakt om zelf af te drukken en overal waar je het maar wil op te hangen!
Klik hier: Muurkrant_GAS-boetes

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s