Aankomende activiteiten: antifa-weekend, libertaire studiegroep en meer!

Onze website is lang nagenoeg onaangeraakt geweest, we communiceerden vooral via onze mailinglijst en bitter weinig via onze website. We gaan proberen hier verandering in te brengen en regelmatig een update te geven langs deze weg! Ook zal er een poging gedaan worden de website te updaten: oude pagina’s hernieuwen, nieuwe teksten e.d.m.!

De Alternatieve Boekenbeurs is achter de rug en ondanks een beetje chaos was onze lezing “Wat is anarchisme?” er naar ons gevoel vrij geslaagd! Als jullie een inleidende lezing tot het anarchisme naar jullie eigen dorp/café/.. willen halen, geef ons een seintje op ons e-mailadres anarchistischkollektief at riseup dot net en wij zien wanneer het mogelijk is!

We hebben ook nog enkele andere activiteiten die er aan zitten te komen. Ten eerst is er het antifa-weekend, dat DIT WEEKEND (vanaf morgen) plaatsvindt! Op vrijdag (8 maart) is het de laatste openingsdag van de expo “De laarzen van de leeuw” te Gent, in het Anarchistisch Centrum, Sparrestraat 1a. Je laatste kans om deze indrukwekkende expositie te bezichtigen! Er is ook een volxkeuken en de samensteller van de expositie zal een rondleiding geven.AfbeeldingAfbeelding Op zaterdag 9 maart komen we vanaf 11u samen in de Désiré van Monckhovenstraat 48 te Gent waar er eerst een getuigenis over de werking van het VNJ (Vlaams Nationaal Jeugdverbond), een rechtse nationalistische jeugdbeweging, door een ex-VNJ’er. In de namiddag is er een getuigenis over de strijd rond grenzen en vreemdelingendetentie, gelinkt aan het fascisme. Op zondag 10 maart trekken we ’s morgens om 9u naar Mechelen om de vernieuwe Dossin-Kazerne te bezoeken, en in de namiddag bezoeken we het Fort van Breendonk. Gelieve je hiervoor in te schrijven als je nog mee wilt gaan! Je kan ook van elders dan van Gent naar de Dossin-Kazerne en het Fort van Breendonck komen! Stuur ons een mailtje, wij sturen u een mailtje met meer informatie en dan regelen we het wel.

Afbeelding

Afbeelding

Niet door het AK georganiseerd, maar VANAVOND 7 maart vindt er in Leuven de jaarlijkse anti-nsv betoging plaats. Als je extreemrechts op gelijk welke manier wilt duidelijk maken dat je hen niet welkom vindt op onze straten, is het vanavond (één van) je kans(en)! Er wordt om 20u verzameld aan het Martelarenplein (aan het station).

Afbeelding

Dan, 2 weken later, is er de libertaire studiegroep rond nationalisme, om verder op het thema rond fascisme voort te bouwen. Deze vindt plaats op dinsdag 19 maart om 20u in het AC (Sparrestraat 1a te Gent). Een flyer is op komst, en als je de teksten wilt, stuur ons een mailtje op het bovengenoemde mail-adres!

Dan, voor de feestbeesten, vindt er op donderdag 21 maart (2 dagen later) een benefiet voor het AK plaats. Niet meteen de meest politieke activiteit, maar helaas hebben ook wij werkingsgeld nodig. De benefiet vindt plaats in de Bakunins Pogo Bar, Kortrijksepoortstraat 215. Er zal volxkeuken zijn, en de optredens vinden plaats van 19u tot 22u (dan zijn de optredens stipt gedaan). De bands die zullen spelen zijn voornamelijk doom-metal en aanverwante genres-bands, namelijk Sensual Noise (BE, met een AK lid!!!), Sohnance (UK) & Pohl (UK). Als dit niet uw ding is, kunt ge nog altijd gewoon afkomen om een pint of een cola te drinken om ons een hart onder de riem te steken!

Afbeelding

Andere aankomende activiteiten zijn een lezingenreeks over anarchistische denkers rond april/mei (2 lezingen sociaal-anarchisme, 1 lezing individualistisch anarchisme) en mogelijk nog een filmavond, en wie weet wat nog!

Als er vragen zijn, stuur ons een mail!
Hopelijk tot op één van onze activiteiten!

AK Gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s