Morgen open vergadering, volgende activiteiten en ander nieuws.

Morgen, 6 november, is het onze open vergadering. Iedereen is hier welkom om eens te komen wat het AK nu eigenlijk is, of het iets voor hen is en om ideeën in de groep te gooien! We verzamelen om 19u30 in de Désiré Van Monckhovenstraat nr. 48 te Gent, dat is vlakbij het station Gent-Sint-Pieters. Er is mogelijkheid tot (veganistisch) eten, maar geef dan graag een seintje, zodat wij weten voor hoeveel volk we moeten koken! Nogmaals, geen gène, kom gewoon af en beslis dan of het iets voor jou is!

Verder houden we, zoals in het vorige bericht aangekondigd, volgende week maandag, 12 november, een lezing over ethisch veganisme en speciësisme in het Anarchistisch Centrum, Sparrestraat 1a te Gent. Dit in samenwerking met Infomania. De toegang is uiteraard gratis. Meer info vind je in het bericht hier onder.
Voor de internetwarriors: je kan het evenement terugvinden op facebook, namelijk hier: https://www.facebook.com/events/366100410146966/ De site van Infomania vind je hier: http://www.anarchie.be/infomania/

Op woensdag 28 november houden we in samenwerking met de Kring Moraal en Filosofie de boekvoorstelling van de Nederlandse vertaling van Max Stirners “De enige en zijn eigendom” aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte, in auditorium A. Dat auditorium bevindt zich op de gelijkvloers, als ge binnenkomt via de hoofdingang meteen naar rechts, rechtdoor, de gang naar links voorbij en dan de ingang aan de linkerkant. De lezing begint om 20u en is, uiteraard, gratis.
De enige en zijn eigendom was en is een invloedrijk individualistisch anarchistisch en filosofisch werk. Hij bekritiseert Hegel, Feuerbach en anderen van zijn tijd. Een inleiding vinden jullie hier: http://www.filosofie.be/article/de-enige-en-zijn-eigendom-max-stirner/ Andere activiteiten komen er aan!
Dan, ander nieuws dat niet rechtstreeks AK gerelateerd is of door ons op poten gezet maar wel zeker de moeite.

De Vrije Bond (http://www.vrijebond.nl), een anarchistische koepelorganisatie en vakbond in Nederland en België, roept op om deze zondag naar de betoging aan Ford Genk te gaan en daar een duidelijke antikapitalistische stem te laten horen. Enkele AK leden zullen zeker aanwezig zijn. Meer info vind je hier: http://www.vrijebond.nl/11-nov-nationale-betoging-genk-vrije-bond/#more-2758

Er is een nieuwe website die anarchistische activiteiten in (voornamelijk) België verzamelt en online zet, http://anargenda.wordpress.com/ . Ge vindt hier ook onze activiteiten terug. De website vult het gat op dat het verdwijnen van indymedia ovl naliet. Als je dus een overzicht wilt van wat er allemaal te beleven valt betreffende anarchisme, ga daar eens een kijkje nemen!

Het staat ook op voorgenoemde website, maar op 23 november wordt er in het Anarchistisch Centrum een lees- en discussieavond georganiseerd over Alfred M. Bonanno’s “De Anarchistische Spanning” (The Anarchist Tension), naar aanleiding van diens komst naar België. Dit wordt niet door het AK georganiseerd, maar neemt dezelfde vorm aan als een samenkomst van de libertaire studiegroep. Ik persoonlijk vind dit een zeer interessante tekst en raad iedereen aan deze te lezen en langs te komen. Het adres is zoals eerder vermeld Sparrestraat 1a. Er is volxkeuken (veganistische maaltijd aan €2,5) om 19.00u. Meer info en flyer hier: http://anargenda.wordpress.com/2012/11/04/23-november-anarchistisch-centrum-leesgroep-en-discussie-rond-de-anarchistische-spanning-van-alfredo-m-bonanno/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s