Het AK is terug! Aankomende activiteiten!

Het AK is nieuw leven ingeblazen door een grotendeels nieuwe groep, en we zijn nog steeds op zoek naar nieuwe enthousiastelingen. Als je denkt dat het voor jou een meerwaarde is om ons te helpen activiteiten op poten zetten, kom gerust af of stuur een mailtje naar anarchistischkollektief@riseup.net! Iedereen is welkom!

We hebben reeds enkele activiteiten die eraan zitten te komen. De eerstvolgende is op vrijdag 12 oktober, de stembrieforigami, naar een idee van analoog.wordpress.com! Aangezien we het nut van gaan stemmen niet inzien, willen we onze stembrief nuttiger gebruiken en er iets moois van vouwen! We verzamelen om 19.30u in het Assez, Sparrestraat 1a te Gent. Na de plantaardige maaltijd voor 2,5 euro kunnen we beginnen vouwen, en discussiëren we met een pint of een limonade over de zin en onzin van verkiezingen en gan stemmen. Breng uw stembriefmee!!!! Vouwplannen zullen aanwezig zijn, maar je bent altijd welkom om je eigen idee mee te brengen.

Deze activiteit van onze haalde trouwens, bijna zonder enige promo, verschillende nieuwssites!
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/VK_121001_origami
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121001_00317928
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121001_00317928

De volgende activiteit die eraan komt is een samenkomst van de libertaire studiegroep op dinsdag 23 oktober, ook in anarchistisch centrum ’t Assez, Sparrestraat 1a te Gent. Het idee van de libertaire studiegroep is dat iedereen die erin geïnteresseerd is, dezelfde voorgestelde teksten leest en dat we er dan in groep over discussiëren. Bij aanvang zal de persoon die het thema heeft voorbereid nog een korte samenvatting geven, om eventueel zaken te verduidelijken. Het eerste thema zal “economie” zijn. Meer info (welke teksten er gelezen moeten worden) volgt normaal volgende week!

Op woensdag 31 oktober organiseren we normaal in samenwerking met het KMF (Kring Moraal en Filosofie) de boekbespreking over het onlangs voor het eerst vertaalde boek van Max Stirner, “De enige en zijn eigendom”, een invloedrijk filosofisch en indivualistisch anarchistisch werk. Hierover hebben we echter nog niet meer info dan de datum en het onderwerp, maar ook hierover volgt nog meer info!

Op dinsdag 6 november houden we een open vergadering! Dit betekent dat iedereen welkom is om eens te komen kijken hoe een AK vergadering werkt en of dit iets voor hen is. Iedereen is uiteraard op elke vergadering welkom, maar deze kondigen we openlijk aan zodat de drempel (hopelijk) iets lager is om af te komen. We verzamelen om 19.30u in de Monck, Désiré van Monckhovenstraat nr. 48 te Gent.

Dit zijn onze voorlopig (min of meer) vastgelegde activiteiten. Hiernaast hebben we nog een aantal activiteiten gepland die nog geen datum gekregen hebben. Hieronder bevinden zich een filmavond, een hernieuwde voorstelling van onze lezing “Wat is anarchisme?”, een lezing over speciëcisme en ethisch veganisme, een lezing waarin het onvervreemdbare recht op menselijke voortplanting in vraag gesteld wordt en hopelijk een antifaweekend in maart! Meer info hierover volgt!

Groetjes en hopelijk tot op een van onze activiteiten,
AK Gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s