De nieuwe Buiten de orde is uit!

Hoewel de lente inmiddels is begonnen, verscheen vorige week het winternummer van ‘Buiten de Orde’. Het kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, en boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur etc.

de nieuwe Buiten de orde

Zo bevat het nieuwste nummer onder meer artikelen over de effectiviteit van propaganda, over het basisinkomen, over de studentenstrijd in Nederland, over voedselsoevereiniteit en over anarchisme in Indonesië. En verder is er nog een biografische schets van revolutionair kunstenaar Uwe Lausen, een interview met een anarchist uit Cairo over de opstand in Egypte, en onder de noemer ‘Dossier BdO’ besteden we dit keer uitgebreid aandacht aan de Franse stakingsbeweging waarin de anarchistische beweging een grote rol heeft gespeeld.

Het winternummer van ‘Buiten de Orde’ geeft ook een goed beeld van de activiteiten van de leden en groepen van de Vrije Bond. Zo is er om te beginnen een uitgebreid artikel waarin de verschillende groepen van de Vrije Bond zich voorstellen aan de lezer. Verder is er een verslag van een lawaaidemonstratie bij de Zaanse bajesboten die werd georganiseerd door de Zaanse Anarchistische Groep en de Anarchistische Groep Amsterdam. Er is een verslag van het 2.Dh5-festival waar verschillende leden van de Vrije Bond bij betrokken zijn. Ook zijn er verslagen van de Code Zwart-campagne van de Vrije Bond en over de acties tegen de bezuinigingen bij TNT in het algemeen. Verder is er nog een bijdrage van het AK Gent, dat zich onlangs heeft aangesloten bij de Vrije Bond en is er een verslag van de solidariteitskascommissie waarin een overzicht wordt gegeven van de activiteiten die de Vrije Bond het afgelopen jaar heeft ondersteund in binnen- en buitenland.

‘Buiten de Orde’ wordt gemaakt door leden van de Vrije Bond, maar wil graag een blad zijn van de hele anarchistische beweging. Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar:  redactie@buitendeorde.nl.

De deadline voor het zomernummer is al verstreken, maar mocht je toch nog een bijdrage willen leveren, neem dan z.s.m. contact op met de redactie.

Het blad kost maar €2,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. In Gent kan je  Buiten de Orde vinden in de anarchistische infotheek, (http://www.anarchie.be/infotheek/) Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op http://www.vrijebond.nl/buitendeorde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s