Antikapitalistische 1 mei optocht 2010

Gentse flikken verstoren 1 mei stoet

Op 1 mei 2010 verzamelden de verschillende socialistische en communistische groeperingen zich voor de traditionele 1 mei stoet in de Bagattenstraat te Gent. Verschillende anarchistische en libertaire groepen/initiatieven kwamen hier echter ook op af nadat een oproep was gelanceerd om tijdens de 1 mei stoet een antikapitalistische stem te laten horen. De Gentse ordetroepen besloten de optocht aan te vallen nadat deze nog geen 200 meter in beweging was gekomen. Verschillende manifestanten werden door “stille” flikken uit de optocht gesleurd en getrakteerd op een regen van verwensingen en matrakslagen. De geuniformeerde ordetroepen zorgden er ondertussen voor dat niemand tussenbeide kon komen door de rest van de manifestanten en omstaanders hardhandig richting de Zuid te drijven. Aan de Zuid werd de staart van de stoet opnieuw aangevallen door “stille” flikken die er uiteindelijk in slaagden om (in totaal) 7 mensen aan te houden en verschillende manifestanten een volle lading matrakslagen te geven. Verschillende verontwaardigde omstaanders werden door de flikken  aangemaand “hun bek te houden” en “weg te stappen”. Verschillende persfotografen moesten het ook ontgelden toen ze in de weg liepen van de “stormtroepen van de orde”.

Maar wie verbaast er zich nog over dit politiegeweld? Dit incident is slecht 1 van de vele incidenten waarin de Genste ordetroepen hun ware gelaat hebben laten zien. We moeten ons geen illusies maken… de enige stadsbende in Gent is het Genste flikkenkorps. Onder het motto “wij staan boven de wet en halen altijd ons gelijk”

ONDERS TAAND PAMFLET WERD TIJDENS DE ANTIKAPITALISTISCHE 1MEI OPTOCHT VERSPREID AAN DE OMSTAANDERS EN DEELNEMERS AAN DE TRADITIONELE 1 MEI OPTOCHT

Het aantal bedrijven dat sluit vliegt ons om de oren, evenredig het aantal ontslagen en alle andere sociale ellende vandien. De dirigenten van deze kakofonie beweren alles in goede banen te leiden. Het enige wat ons te wachten staat is nog harder werken. Onze hard verdiende broodkruimeltjes worden dan nog eens te meer afgesnoept door enkele grote bonzen. En dit alles onder de goedkeurende blik van rechters, politici, advocaten en flikken, die gulzig mee vreten. Ook vakbonden stappen mee in de strategie van het kapitalistische monster, zonder enige kritiek. Waarom nog volgen in hun logice van onderhandelingen vanuit een onderdanige positie met de hoge bonzen?
Wij zijn het volk. Wij kunnen de macht terugeisen van de enkelingen. Wij kunnen ons kapitaal terugeisen. Het kapitaal waarvoor het volk hard gezwoegd heeft. Ons eigen kapitaal waarmee banken en bedrijven in het rond smijten…net als met mensenlevens. We mogen ons niet laten verlammen door hun politiek van angst en terreur. Namelijk angst voor nog meer verlies en onzekerheid. We vluchtten in het consumentisme en worden daarbij de marionetten van de machtshebbers. We moeten ons echter loswrikken uit die besturende touwtjes.
Nu hebben we nog een keuze, een niet voor de hand liggende keuze, maar wel de meest eerlijke voor iedereen. Laten we ons organiseren…per straat, per wijk, per bedrijf, per school…
Laten we werken in collectieven op alle werkvloeren. Hierbij wordt de winst eerlijk verdeeld onder de werkenden. De massale geldstromen naar de hoge bonzen en de alziende ordetroepen worden stop gezet. Werk naar vermogen, neem naar behoefte! De tijd is aangebroken om zich te verzetten. Iedere individuele daad tegen autoriteit, ieder collectief verzet tegen uitbuiting zijn initiatieven die we allemaal kunnen realiseren. Neem het heft in eigen handen! Wees creatief! Het is een proces van vallen en opstaan. Als elk naar eigen kunnen een steentje bijdraagt, zal er een samenleving staan, een menselijke samenleving!
Een maatschappij steunend op

vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit

Anarchistisch kollektief Gent


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s