A.K.Gent stelt voor: Over wetenschap en technologie.

Dit boekje is een verzameling van teksten die een anarchistische visie rond wetenschap en technologie naar voren schuift. Ze poogt zowel de autoritaire vormen van de  huidige wetenschappelijke en technologische nevel te onthullen, als een aanzet te geven voor een antiautoritaire wetenschapsbedrijving. Dit zowel door een andere onderzoeksstructuur, als het gebruik van wetenschap en technologie voor een revolutionaire strijd.

De eerste tekst geeft een overzicht van de geschiedenis van wetenschap en technologie, en zijn relatie met autoriteit.
De tweede tekst analyseert wat wetenschap en technologie juist is. Hoe technologie sociale relaties omzet in een materiële realiteit, en dus de heersende orde bevestigd. Vervolgens wordt nagedacht over alternatieve wetenschap en technologie.

De laatste twee teksten gaan hier verder op in. Ze gebruiken namelijk wetenschappelijke theorieën om onderdrukkende  systemen te begrijpen en ten val te brengen.
“De gekheid voor het nieuwe” is een vertaling van “The Crazy before the new”, een tekst van Kay Summer en Harry Halpin uit Turbulence 1, die kapitalisme en z’n mogelijke eindes bestudeert via complexiteitstheorie.

“Grafentheorie: saaie wiskunde of revolutionair middel?” vertrekt vanuit de grafentheorie om hiërarchische en niet-hiërarchische organistaties voor te stellen en zo meer te leren over hoe we ons concreet kunnen organiseren.

Anarchistisch kolektief Gent

Je kan deze uitgave van het A.K. Gent gratis downloaden als pdf via onderstaande link

AKovertechnologieenwetenschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s